Danskompaniet Spinn

-

normbrytande och inkluderande

Arrangemang

Datum
2017/04/07

Tid
10:00 - 11:00

Plats
Mölnlycke Kulturhus
Biblioteksgatan 2
43530 Mölnlycke
Imagine

Imagine spelas på Mölnlycke Kulturhus 5-7 april!
Skolföreställning

– a dance & stand-up performance
Vem får ta plats på scen och dela med sig av sin historia? Är vissa människors berättelser viktigare än andras? I Imagine lämnas plats för alla. Men hur lyckas man med att tillfullo vara sig själv och samtidigt samexistera med alla andra? Är drömmen om ett samhälle där alla ges lika mycket plats en utopi?

Fyra dansare och en musiker fyller scenen med sina personliga historier, tankar, drömmar, rädslor och rörelser. I Imagine finns inga gränser för hur långt man får gå för att känna att man lever.

”Imagine är som ett rått ägg. Vi låter skalet spricka, innehållet få rinna ut och flyta fritt. Vi låter gulan och vitan få blandas, formas, separeras – det blir som det blir – rått, vackert, fult, passionerat, kompromisslöst och komiskt. Det kan vara inbjudande eller motbjudande. Precis så som vi är när skalet tillåts att få spricka.” – Gilda Stillbäck, koreograf

Föreställningen skapades våren 2013 som en samproduktion mellan Danskompaniet Spinn och Danspoolen. Imagine hade premiär på Kulturens Hus i Luleå 2013 och har sedan dess bland annat spelats på 3:e Våningen i Göteborg och på Mölnlycke Kulturhus.

Bild från föreställningen Imagine. Foto: Per Englund

Laddar Karta...