Danskompaniet Spinn

-

normbrytande och inkluderande

Arrangemang

Datum
2022/12/14

Tid
09:30 - 16:00

Plats
Spinnstudion
Järntorget 7
41304 Göteborg
Workshopdag med Hannaleena Markkanen

Scenkonstnärer, pedagoger och andra intresserade vuxna – se hit! Nätverket för Universell Scenkonst i samarbete med Danskompaniet Spinn och Förvaltningen för Kulturutveckling i Västra Götalandsregionen bjuder in till en inspirationsdag med danspedagogen Hannaleena Markkanen!

Kostnad: gratis!

Du anmäler dig genom att mejla till nus@bigwind.se. Meddela om du vill delta i del 1 (max 30 platser) och/eller del 2 (max 25 platser). Först till kvarn.

Om Hannaleena Markkanen
Danspedagog, Bachelor of Culture and Arts and Bachelor of Psychology, Masterstudent i Art and Culture Leadership, lärare i rytmik och rörelse på utbildningen LIVE i Helsingfors, kroppsmusiker och performer.

Innehåll

9.30-10.00
kaffe/te och mingel

10.00-12.00
Del 1: föreläsning och dialog
Hur kan vi framkalla och utveckla musikalitet i vår dansutbildning genom kroppsmusik (body music), rörelse och somatik? Hannaleena kommer att berätta om sina erfarenheter av att jobba med elever med och utan funktionsvariationer och den inkluderande metoden kroppsmusik/body music.

12.00-13.00
Lunch, alla fixar eget, kök finns.

13.00-16.00
Del 2: workshop
Utveckla din musikalitet genom kroppsmusik och rörelse. Vi utforskar hur vi kan få kontakt med varandra via rytmer och hur vi kan hitta vår egen väg genom att upptäcka ljud i kroppen. Body music bygger upp din förståelse för musik och hjälper dig i processen med att varsamt bygga upp din egen musikalitet. Tillsammans testar vi olika tekniker och rytmiska idéer. Vi tränar också på vår förmåga att lyssna och få kontakt med andra. Kroppsmusik tillåter oss att dansa och spela musik samtidigt.

Laddar Karta...