News

More news
News archive
Att skriva dansen och dansa skriften

Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt av undersökande karaktär som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg. Projektet inleds i september 2019 och handlar om textens koreografi med utgångspunkt i dans och det skrivna ordet och ställer frågor som: ”Hur kan vi arbeta med queera perspektiv och genusperspektiv i dialog mellan dans och skrift?”.

I projektet ingår författare från Västsverige, England, Norge och Island och Danskompaniet Spinn. Att skriva dansen och dansa skriften är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, UNESCO City of Literature i Reykjavik i Reykjavik och New Writing North i Newcastle samt Norsk Forfattersentrum, Oslo.

Redan den 14 oktober har ni möjlighet att få en glimt av projektet när det bjuds på en lunchkonsert i Hagakyrkan i Göteborg. Här blir Hagakyrkan scen för en konsert fylld av ord, toner och rörelser i oanade kombinationer. I rummet möts en organist, Danskompaniet Spinn och författarnas färska texter. Medverkar gör Benjamin Kjell – organist, Annika Vestel – dansare, Felicia Sparrström – dansare, Izabell Makiela – dansare, Veera Suvalo Grimberg – koreograf, Tone Helly-Hansen – läsning.

Föreställningen är en del av Göteborgs internationella orgelfestival. Det är fritt inträde och soppan kostar 40 kr.

Läs mer här!