Danskompaniet Spinn

-

norm-breaking and inclusive

Events

Date
2017/04/02

Time
16:00 - 19:00

Location
Spinnstudion
Järntorget 7
41304 Göteborg
Söndagsjam

När?
HT2016 kommer vi köra varannan vecka på Ärlegården och varannan vecka på Spinns lokal.
Jämna veckor (från 28/8) är vi på Ärlegården och jammet är mellan 17:00 och 20:00 med undantag för 18/12 då det blir 18-21.
Ojämna veckor är vi på Spinns nya lokal och jammet är mellan 16:00 och 19:00. Vi kommer köra barnvänliga jam på Spinnslokal.

• Första kvarten börjar vi med att landa individuellt.
• Kvart över startas den gemensamma uppvärmningen.
Du som kommer efter att den gemensamma uppvärmningen har börjat kan inte räkna med att vara med på den. Du kan stanna kvar utanför eller smyga in i lokalen, värma upp för dig själv eller tyst vänta längs väggarna tills jammet börjar.
• Ca 45 minuter senare: Den som håller i uppvärmningen öppnar upp för alla och startar jammet.

Var?
Jämna veckor: Ärlegården / Danscentrum Väst, Ärlegatan 3, 414 57 Göteborg (Spårvagnshållplats Mariaplan).
Ojämna veckor: Dansgruppens Spinns nya studio, ingång Järntorget 7. Om du inte har sifferkoden till ytterdörren än, kontakta Christian på 0702-12 38 97. När du kommit in, ta till höger genom glasdörren, en trappa upp, förbi hissen, runt hörnet. Där hittar du dörren till Spinn med flera. Ring på klockan!

Hur?
Vi vill värna om Kontaktimprovisation som dansform. Därför har vi satt ihop några riktlinjer för jammen i Göteborg. Vår förhoppning är att dessa gör jammen både enklare, roliga och mer tillgängliga för alla.

På Dansgolvet …
… har var och en ansvar för sig själv, sin kropp, sina känslor. Vi gör detta möjligt genom att vara lyhörda mot oss själva och varandra.
… dansar vi. Prata kan vi göra i rummet utanför danssalen. När vi sitter och tittar eller vilar, gör vi det längs väggarna, gärna nära spegelväggen.
… låser vi inte varandra med händer eller på annat sätt, speciellt inte under lyft. Detta är viktigt både för den fria dansen och för säkerheten. Om vi lyfter någon har vi också ett ansvar för att inte ”tappa” den andre.
… har vi mjuka långbyxor och tröjor. Vi minskar skaderisken och tar av klocka, smycken, bälten och liknande innan.
… är starka lukter inte välkomna. Tänk på att någon kan ha allergi mot parfym.
Musik på jammet: Du är välkomna att musicera! Du får mycket gärna ta med musiker som är pigg på att improvisera med dansare! Piano finns på Ärlegården. Ta gärna med egen musik på cd mm. Det är fritt att spela musik, byta eller stänga av.

Uppvärmningar och allt annat arbete kring jammen sker ideellt.

Hjälp gärna till med att torka av dansgolvet, städa och liknande före och efter jammet.
Vi skapar jammen tillsammans!

Framförallt vill vi Dansa tillsammans!

Har du frågor eller synpunkter, kontakta gärna den som håller i uppvärmningen eller någon annan av oss som håller i jammen. Eller skriv till gbg.cic@gmail.com där du även kan få fortlöpande information om kontaktimprovisation i Göteborg.

Läs mer: www.kigbg.se

Laddar Karta...