Danskompaniet Spinn

-

normbrytande och inkluderande

Arrangemang

Datum
2017/10/01

Tid
16:00 - 17:00

Plats
Nordiska Akvarellmuseet
Södra hamnen 6
Skärhamn
Gård av träd

Utanför fönstret växer en björkdunge.

Vid den senaste skogstaxeringen var gran och tall de överlägset vanligaste träden i Sverige. Björk är Sveriges tredje vanligaste träd, precis som Margareta Karlsson är Sveriges tredje vanligaste för- och efternamn. Så kan det också bli.

Med bitterljuv humor och en blandning av fysisk teater och dans tar finska koreografen Tanja Eloranta sig an åldrandet och ålderdomen. Tanja är en del av Teatteri Metamorfoosi i Helsingfors, där hon undervisar, medverkar och koreograferar. I sina verk blandar hon ofta dans och fysisk teater.

Biljettpris: 150 kr, 100 kr för medlemmar/Scenpass, 100 kr under 25 år
Biljett köps via: www.tjorn.riksteatern.se

Här på hemmet står tiden stilla. Det är tre år sen Lennart gick bort. Hon saknar kryssningarna och hon saknar hettan i huden. Hon saknar att någon tittar på hennes rödmålade läppar. Ibland är hon tillbaka, då kan hon nästan känna smaken av ananas och Gin. Varje torsdag, prick kl 14:30, bänkar hon sig i TV-rummet. Love Boat på högsta volym. Det är den bästa stunden på hela veckan.

Där ute singlar bladen ner i ett regn av färger och gör träden till kala siluetter mot himlen.


Gård av träd handlar om att leva tillsammans och att åldras tillsammans. Om att närma sig en annan människa och att dela sin ensamhet. Att leva utan att döma och att lära sig att acceptera både varandra och sig själva. Men hur gör man det?

Läs mer här.

Laddar Karta...