Danskompaniet Spinn

-

normbrytande och inkluderande

Arrangemang

Datum
2021/08/23

Tid
13:30 - 15:30

So far, so good?

– ett reflekterande samtal om personlig och strukturell förändring inom inkluderande scenkonst

När: 23 augusti kl 13:30-15:30
Var: online

Vi har under åren arbetat outtröttligt med att förändra tanken om vem som får ta plats på scen. Med utgångspunkt i lärdomar från både tidigare och nuvarande nätverk vill vi använda det här tillfället för att reflektera över de förändringar som har skett under de senaste åren. Vad har vi lärt oss av vårt arbete med integrerad dans? Har vi nått nya publikgrupper eller kommit till nya insikter, och hur relaterar den personliga resan till den större bilden?

Medverkar gör Emilia Wärff (SE) – dansare med Danskompaniet Spinn, Rani Nair (SE) – koreograf, Malin Aghed (SE) – Skapa Manager på GöteborgsOperan och Anna Consolati (IT) – VD för Oriente Occidente Dance Festival. Samtalet leds av Catharina Bergil – enhetschef, Scenkonst vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Samtalet live-streamas från Vara Konserthus och hålls på engelska.

Samtalet är en del av Spark-labbet som äger rum på Vara Konserthus den 20-24 augusti. Labbet leds av koreografen Rani Nair och den kanadensiska skådespelaren och filmskaparen Nadia Adame och utforskar tematik som rör minne, arv och berättande genom rörelse. Spark är ett internationellt projekt som samlar festivaler och kompanier från sju europeiska länder. Samtalet presenteras i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival, Vara Konserthus och Spark. Spark finansieras av Pro Helvetia, Kulturrådet och Västra Götalandsregionen.

Samtalet är gratis, men du måste registrera dig i förväg.
Klicka hör för att registrera dig!

Karta Otillgänglig