Bild från föreställningen Imagine. Foto: Per Englund

Imagine

– a dance & stand-up performance
Vem får ta plats på scen och dela med sig av sin historia? Är vissa människors berättelser viktigare än andras? I Imagine lämnas plats för alla. Men hur lyckas man med att tillfullo vara sig själv och samtidigt samexistera med alla andra? Är drömmen om ett samhälle där alla ges lika mycket plats en utopi?

Fyra dansare och en musiker fyller scenen med sina personliga historier, tankar, drömmar, rädslor och rörelser. I Imagine finns inga gränser för hur långt man får gå för att känna att man lever.

“Imagine är som ett rått ägg. Vi låter skalet spricka, innehållet få rinna ut och flyta fritt. Vi låter gulan och vitan få blandas, formas, separeras – det blir som det blir – rått, vackert, fult, passionerat, kompromisslöst och komiskt. Det kan vara inbjudande eller motbjudande. Precis så som vi är när skalet tillåts att få spricka.” – Gilda Stillbäck, koreograf

Föreställningen skapades våren 2013 som en samproduktion mellan Danskompaniet Spinn och Danspoolen. Imagine hade premiär på Kulturens Hus i Luleå 2013 och har sedan dess bland annat spelats på 3:e Våningen i Göteborg och på Mölnlycke Kulturhus.

Trailer

Bilder

Bild från föreställningen Imagine. Foto: Per Englund
Bild från föreställningen Imagine. Foto: Mikael Vilhelmsson

Information

Konstnärlig ledare
Veera Suvalo Grimberg
Koncept och regi
Gilda Stillbäck
Koreografi
Gilda Stillbäck i samarbete med dansarna
Dansare
Moa Autio
Soledad Howe
Aloun Marchal
Emilia Wärff
Musik
Jorge Alcaide
Ljus
Viktor Wendin
Kostym
Stina Engman
Konstnärlig rådgivare
Stephen Rappaport
Foto
Per Ola Englund
Producent
Producentbyrån

Kontakt
info@danskompanietspinn.se

Klicka här för utbudsblad

This site is registered on wpml.org as a development site.