Göteborgspremiär för Denna sida upp!

På fredag är det äntligen dags! Den 1 sep kl 18.00 tar Emilia Wärff plats i Kronhusets entré med sitt solo Denna sida upp – en föreställning om den svenska välviljan.

”Min morfar var bagarens son. Han älskade att gå i skolan, men efter sex år i böckerna värld fick han börja arbeta i ångan från bakugnen. Min farfar fick fara till Uppsala och lära sig latin, kemi och botanik. Han blev apotekare. Där någonstans mellan dofterna av nybakat bröd och glasburkarna i biblioteket växte jag upp. När jag skulle fylla fem satte sig ett virus på min ryggmärg, och ord som muskeltonus, finmotorik och hjälpmedelscentralen blev en självklar del av min värld.”

Trailer

Denna sida upp är en föreställning där dans möter fysisk teater. Där hjälpmedelscentralens alldagliga och praktiska verktyg som en griptång, en duschstol och en strump-pådragare förvandlas från rekvisita till danspartners. Med utgångspunkt i sina egna upplevelser berättar Emilia en bitvis både abstrakt och absurd historia om den svenska välviljan. Allt till föreställningens rytmiska och lekfulla musik skriven och framförd av musikern och tonsättaren Anna Gustavsson med text av Emilia Wärff.

Föreställningen syntolkas live av syntolk Eli Tistelö. Introduktion till syntolkning ges 17.30-18.00. Ledsagare finns på plats. Vid behov av ledsagare eller frågor kontakta Tone Helly Hansen på tone@danskompanietspinn.se eller telefon 073-068 28 51.

Föreställningen är en del av Göteborgs kulturkalas 2023 och inträdet är gratis. Antal platser är dock begränsat så kom i god tid innan föreställningsstart för att säkra din plats.

Kronhuset ligger på Kronhusgatan 1 D i Göteborg. Mer information om Kronhusets tillgänglighet hittar du här:

This site is registered on wpml.org as a development site.