Precis innan vi gick på semester så fick vi det otroligt glädjande beskedet att Västra Götalandsregionen beviljade vår ansökan om att arbeta fram en inspelad syntolkning av vår barnföreställning Miramos!

Under hösten och vintern arbetar vi tillsammans med syntolkningsföretaget Audiosyn med att ta fram ett manus för inspelningen. Vi kommer även att jobba med en extern referensgrupp som utgörs av personer med en synnedsättning, eller som har erfarenhet av att arbeta med syntolkning av scenkonst. Det färdiga resultatet kommer att vara klart någon gång i början av 2021, och vi ska sedan ut och spela Miramos och erbjuda syntolkning till alla barn och unga som behöver det.

Vi är så glada för att ha fått den här möjligheten och vi både tror och hoppas att detta blir en modell som vi kan arbeta med även för kommande föreställningar!

Läs mer om projektet här!

Bild för föreställningen Miramos. På bilden ser vi från vänster till höger de fyra karaktärerna Sol, Kryp, Pinne, Slange. De är iklädda enfärgade kostymer i rött, lila, turkosgrönt och blått. Sol och Kryp står i bakgrunden och hejar på. I förgrunden hänger på Pinnes rygg. Foto: Lina Ikse

This site is registered on wpml.org as a development site.