Fyra dansare utomhus vid en tegelvägg. 2 dansare lutar sig mot väggen. En sitter i rullstol med ryggen mot kameran. En sitter i rullstol en bit ifrån väggen, med blicken vänd på en annan av dansarna. Foto Malin Johansson

Artist in Residens Vara konserthus

Under 2023 och 2024 har Spinn inlett ett samarbete med Vara Konserthus som resulterar i en föreställningen Svansen, premiär 31 jan 2024.

Att vara Artist in Residence på Vara Konserthus betyder att som artist, under en begränsad tid, få tillfälle att fördjupa och testa sin produktionsidé. Detta är ett sätt för Vara Konserthus att skapa konstnärlig utveckling och ny scenkonst samtidigt som publiken får chans att lära känna en artist lite närmare. Många av de tidigare produktionerna som tagits fram har senare gått på turné runtom i landet.

 Under 2023 inledde Spinn ett samarbete med Vara Konserthus kring produktionen Svansen riktad till barn 3-5 år. I samarbetet ingick också den välrenommerade koreografen Minna Krook. Svansen hade premiär på Vara Konserthus 31 jan 2024.

En dansare sitter emellan en grupp vita skärmar med spetsiga kanter som påminner berg. Vi ser dansarens från axelhöjd och uppåt med blicken riktad diagonalt ut mot mottagaren. Dansaren har en cerise kroppstrumpa på sig med en cerise väst över. På huvudet bär dansaren en mössa med fluffigt, spretigt hår i cerise. Till höger, strax bakom dansaren samt bakom den bakre skärmen ser vi två ben från vaderna till fötterna sticka upp. De bär också en cerise kroppsstrumpa samt cerisea strumpor. Bakgrunden är mörkblå. I förgrunden framför skärmarna ser vi en del av en stor, rosa fluffig cerise svans.

Relaxed Performance

Under residenset kommer Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg också ta fram en relaxed performance-produktion som riktar sig till flera målgrupper. Relaxed Performance är ett konsertformat där alla är välkomna att ta till sig musiken på sitt eget sätt – det finns möjligheter att röra sig runt, dansa, sjunga eller bara lyssna.

 

Läs mer om samarbetet med Vara Konserthus här.

Information

Artist in Residens på Vara konserthus

Danskompaniet Spinn nya residensartister på Vara Konserthus

This site is registered on wpml.org as a development site.