Bilden visar tre dansare och en pianist. Till vänster sitter en dansare i profil, i mitten sitter en dansare i rullstol och blickar ut. På golvet ligger en dansare ned och har blicken framåt. Till höger av bilden sitter en pianist. Foto: Carina Lantz Helander

Spinn – Stabat Mater

Projektet Spinn – Stabat Mater är ett samarbete mellan Högsbo församling och Danskompaniet Spinn.

Stabat Mater är en text från 1200-talet. Texten är skriven till Jesu moder Maria och skildrar hennes lidande under hans korsfästelse. Stabat Mater har genom åren blivit tonsatt av många olika kompositörer. Detta projekt utgår från Arvo Pärts tonsättning.

Pärts musik och texten Stabat Mater ställer krav på sina lyssnare men med hjälp av dansen öppnas fler dörrar. Tillsammans utforskar vi rummet, musiken och rörelser utifrån texten. Medverkar gör dansare från Spinn och en blandning av musiker och sångare från Högsbo församling och frilansare, under ledning av Katarina Solén Hiller.

Under våren har du möjlighet att ta del av dansen, texten och musiken – känna dess fantastiska kraft, tröst och närvaro vid många tillfällen Projektet utmynnar i en unik dans- och musikföreställning söndagen den 3 april 2022 i Högsbos kyrkorum.

Information

Spinn – Stabat Mater är ett samarbete mellan Högsbo församling och Danskompaniet Spinn. Föreställningen utgår ifrån tonsättaren Arvo Pärts tolkning av den här texten från 1200-talet. Föreställningen har premiär söndagen den 3 april 2022.

This site is registered on wpml.org as a development site.