SpinnUnga är en praktik och dansutbildning för unga dansare med och utan funktionsvariationer.

Bild från dansklass med SpinnUnga. Foto: Maja Blomqvist

SpinnUnga

Mellan 2014-2018 drevs utbildningsprojektet SpinnUnga tillsammans med Studieförbundet Bilda och med medel från Allmänna Arvsfonden. Sedan våren 2018 drivs arbetet med praktik och dansutbildning för unga dansare med olika funktionsvariationer vidare i föreningen Dansutbildningen Språng och samarbetet med Danskompaniet Spinn fortsätter i olika former.

Om SpinnUnga
“SpinnUnga är en praktik och dansutbildning för unga dansare med olika funktionsvariationer som har danserfarenhet. Basen är nutida dans men deltagarna möter även andra dansstilar i form av gästlärare. På klasserna utgår vi från individen där alla lär sig olika verktyg för att arbeta konstnärligt i en integrerad grupp. Med SpinnUnga utmanar vi hur en konstnärlig utbildning kan se ut genom att bryta upp normer kring den dansande kroppen. SpinnUngas dansare erbjuds även mentorssamtal från huvudkompaniet Spinns dansare för att ta sig framåt i sin fortsatta utveckling.”

Arbetet med SpinnUnga gjordes i samarbete med Studieförbundet Bilda och med medel från Allmänna Arvsfonden.

Kontakt

För frågor om arbetet med SpinnUnga, kontakta jenny@dusprang.se eller veera@danskompanietspinn.se

Information

Sedan våren 2018 drivs arbetet med praktik och dansutbildning för unga dansare med olika funktionsvariationer vidare i föreningen Dansutbildningen Språng.

This site is registered on wpml.org as a development site.