Bild från presentation av projektet på Göteborgs Litteraturhus, vintern 2017. Foto: Anna Bergström

Vem får ta plats på scen?

Under hösten 2016 genomförde sex studenter från den internationella kulturprojektledarutbildningen Kulturverkstan i Göteborg ett projektarbete om Danskompaniet Spinn. Arbetet resulterade i rapporten Vem får ta plats på scen?.

Om arbetet
Kan Romeo sitta i rullstol? Hur arbetar kultur-Göteborg med tillgänglighet? Vem får egentligen drömma? Vi har gjort det här projektet på uppdrag av Danskompaniet Spinn, Sveriges första integrerade danskompani. Spinn arbetar med professionella dansare med och utan funktionsnedsättningar och de utgår från att allas olika förutsättningar och erfarenheter bidrar till att ge dynamik och höja den konstnärliga kvaliteten. Vi har utefter vår frågeställning om “vem som får ta plats på scen?” valt att arbeta fram ett skriftligt diskussionsunderlag för ett långsiktigt arbete mot att bryta normer kring funktion på scen.

Begrepp som konstnärlig kvalitet bör ständigt diskuteras och hållas levande. Den slutsats vi kan fastslå efter det här projektet är att ansvaret ligger hos alla och att vi tillsammans kan förändra. Använd gärna vårt arbete till att skapa fler samtal och möten som kan leda till förändring! Att olika röster och berättelser får ta plats på scen är avgörande för konstens överlevnad.

Projektet genomfördes av Katarina Isaksson, Johanna Björkman, Josefin Solberg, Johanna Ljungberg, Maja Alasalmi och Johanna Palm under handledning av Anna Bergström och med stöd av Veera Suvalo Grimberg.

Projektrapporten kan laddas ned här.

Information

Projektarbetet Vem får ta plats på scen? genomfördes hösten 2016 och avslutades den 9 januari 2017 med en offentlig presentation.
Projektet var en del av ett fördjupningsarbete som drevs av sex elever från Kulturverkstan i Göteborg.

Arbetet resulterade i en projektrapport som kan laddas ned här.

This site is registered on wpml.org as a development site.