Nu är vi tillbaka efter lite skönt sommarlov, och vi har en fantastiskt rolig höst framför oss! En av alla de saker som vi kommer att hålla oss sysselsatta med under hösten är Relaxed Performance, ett samarbete med Göteborgs Konserthus.

Relaxed Performance är ett konsertformat där alla är välkomna att ta till sig musiken på sitt eget sätt, med musiker ur Symfonikerna och Danskompaniet Spinn. Här finns möjligheter att röra sig runt, dansa, sjunga eller bara lyssna.

”Relaxed Performance är ett första steg i ett angeläget utvecklingsarbete där vi letar efter en helt ny konsertform där alla ska känna sig bekväma. Frågan om tillgängligheten till konsten och dess grundläggande förutsättningar ställer många frågor och levererar inga självklara svar. Relaxed Performance är ett sätt att närma sig frågan. Kanske kan det bli ett laboratorium där vi utgår ifrån möjligheterna i konsten och skapar fler rum, olika rum där man möts och konsumerar symfonisk musik på många sätt, på olika sätt. Vi måste sträva efter en verklighet där utanförskapet är minimerat och normen breddad. Vi måste våga utmana konventionen och den traditionella formen. Jag tror att det leder till utveckling. För oss som väljer att vara närvarande i salen. För gestaltningen och förmedlingen. För konsten.” – Petra Kloo Vik, ansvarig barn- och ungdomsverksamhet på Göteborgs Konserthus

Bild för Relaxed Performance föreställande Spinns dansare Celia Berndtzen, Emilia Wärff och Adam Henriksson.

Salen är onumrerad. Rad två på parkett är reserverad för synskadade och rad ett för rullstolsburna och ledsagare. Samtliga ledsagare går gratis på konserten – biljetter bokar du via biljett@gso.se eller telefon 031-726 53 00.

Konserten syntolkas och förmedlas genom tecken som stöd (TSS).
Innan konsertstart hålls en syntolkningsintroduktion, med start kl 14.20

Pris: 120 kr
Student: 60 kr
Barn: 60 kr

Du kan läsa mer om projektet på Göteborgs Symfonikers hemsida.

This site is registered on wpml.org as a development site.