Under hösten har vi arbetet intensivt med att få klart trailern för vår kommande föreställning Skirtpower i koreografi av Carl Olof Berg. Skirtpower har premiär i slutet av april 2018.

En rosa goshög. Dansare invirade i tyg och neontejp, stjärngossar som ramlar ihop i en hög. Pappersklänningar, brudklänningar, kraft och ömhet. Allt detta och mycket mer ryms i kommande föreställningen Skirtpower och vi är otroligt glada att nu kunna visa ett första smakprov!

Skirtpower handlar om kjolen som maktspråk och om hur kjolens identitet och bruk vandrat från att vara ett maktplagg för män till ett kvinnligt könat plagg i vårt samhälle. Vem får bära en kjol idag och hur koreograferar kjolen mina rörelser, mitt uttryck och min status?

Vi är otroligt glada över att få möjligheten att arbeta med Carl Olof Berg med den här produktionen! Carl Olof är en koreograf som forskar kring maskulinitet, den egna queera kroppen och prestige i sin konstnärliga praktik och som ofta använder sig av direkt tilltal, humor, tvetydighet, intimitet och samtida popreferenser för att peka på skeva maktförhållanden mellan kroppar i vårt samhälle.

Bild för föreställningen Skirtpower. Foto: Patrik Gunnar Helin

Musiken, som även kommer att framföras live på scen under föreställningarna, skapas under vintern 2017/2018 av Göteborgsbaserade tonsättaren och musikern Lisen Rylander Löve. Lisen har tidigare skrivit musik till TV, film och ett antal dans, – teater, – och performanceföreställningar. Hon är även med i jazzkvartetten The Splendor som flera gånger blivit nominerade till både Manifest och Jazzkatten och hon utgjorde under 12 år ena halvan av numera insomnade elektronikaduon Midaircondo.

Den fantastiska kostymen och ljuset är skapade av Tove Berglund som tidigare arbetat med kostym för dans, teater, opera och foto. Tove arbetar ofta med hierarkier, kön och idén om ”den goda smaken” och vi är så otroligt glada att ha med henne i det här arbetet.

Medverkar i Skirtpower gör Spinns egna dansare Soledad Howe och Emilia Wärrf och för den här produktionen har vi även plockat in den Italienske dansaren Aristide Rontini som vi träffade första gången under Uddevalla Choreographic Lab hösten 2016.

Trailern är skapad av den fantastiske Patrik Gunnar Helin/Studio Ketchup. Mer om vad han gör hittar ni här!

Skirtpower har premiär i slutet av april 2018 och mer information kommer framöver!

This site is registered on wpml.org as a development site.