Nu är det alldeles strax dax för lite sommarlov för både Spinn och SpinnVäxa/SpinnUnga. Efter ett intensivt och alldeles fantastiskt år laddar vi nu om inför en spännande höst. Hösten rivstartar med SpinnUngas medverkan under Kulturkalaset som en del av Twisted Feets Community X på Stora Teatern i Göteborg . Mer information kommer i början på augusti.

Sedan följer vårt internationella Lab Sweden som startskott för vårt EU-projekt som vi driver med bland andra Candoco Dance Company. Som del av labbet håller vi en inspirationsdagen Vem vågar ge plats på scen? på Bohusläns Museum den 1 september. Läs mer om dagen här. Hur kan vi tillsammans arbeta för att tillgängliggöra dansutövandet och de scener och arenor som finns för dansen för fler? Och hur blir vi modiga nog att utveckla danskonsten tillsammans? Dagen handlar om att utveckla danskonsten och om att lyfta både utmaningar och möjligheter, om allas olika förutsättningar och lika värde. Välkommen till ett internationellt forum för att diskutera de här frågorna på en Europeisk nivå!

Bild på dansare i Candoco Dance Company. Bild lånad av kompaniet.

Till hösten utvecklas även vår verksamhet för SpinnVäxa/SpinnUnga på fler sätt. SpinnUnga kommer att inta nya scener, ett helt gäng nya unga dansare ansluter i augusti och dansarna tar nya steg framåt för allas rätt att ta plats på scenen. SpinnVäxa får fler grupper och även en ny danspedagog. Vi är glada och stolta att Linda Wardal ansluter till teamet i augusti – varmt välkommen Linda! Linda är dansare, koreograf och pedagog med stor erfarenhet både i Sverige och internationellt.

Linda Wardal i verket Opus III. Foto Stig-Magnus Thorsén.

Vi ses i höst – trevlig sommar!

This site is registered on wpml.org as a development site.