– en inspirationsdag om att arbeta med integrerad dans

Hur kan vi tillsammans arbeta för att tillgängliggöra dansutövandet och de scener och arenor som finns för dansen för fler? Och hur blir vi modiga nog att utveckla danskonsten tillsammans? Dagen handlar om att utveckla danskonsten och om att lyfta både utmaningar och möjligheter, om allas olika förutsättningar och lika värde. Välkommen till ett internationellt forum för att diskutera de här frågorna på en Europeisk nivå!
Danskompaniet Spinn och Producentbyrån bjuder tillsammans med Bohusläns Museum, Uddevalla kommun och Regionteater Väst in till Vem vågar ge plats på scen? på Bohusläns Museum! Vem vågar ge plats på scen? är en inspirationsdag och ett diskussionsforum kring danskonstens utveckling. Dagen riktar sig till arrangörer, programläggare, curators och alla som arbetar med eller är nyfikna på att arbeta med integrerad dans. Välkommen till ett samtal som handlar lika mycket om möjligheter som utmaningar!

Bild på dansare i Candoco Dance Company. Foto: Pedro Machado 2016

Vem vågar ge plats på scen? är en möjlighet för dig som jobbar som programläggare, arrangör eller liknande att ta del av ett antal europeiska scenkonstaktörers arbete. Det är också ett tillfälle att praktiskt få ta del av tre koreografers arbete med nya kroppar och olika förutsättningar och vilka möjligheter detta ger, samt en möjlighet att diskutera möjliga vägar framåt med både svenska och utländska koreografer och dansarrangörer.
Vem vågar ge plats på scen? äger rum i hörsalen på Bohusläns Museum och medverkar gör bl.a. koreografen Carl-Olof Berg, koreografen Fin Walker från Storbritannien samt deltagare från projektet Moving Beyond Inclusion. Dagen modereras av Ulrika Wallin. Språket som främst kommer att användas under dagen är engelska, men vi kommer hjälpas åt med översättning till den som behöver.

Anmälan är öppen till och med den 26 augusti 2016.

Vem vågar ge plats? är en del av det internationella projektet Moving Beyond Inclusion. Projektet är finansierat av EU-programmet Kreativa Europa. Spinns medverkan i projektet samfinansieras även av Kulturrådet och Västra Götalandsregionen Kulturnämnden.

Datum Torsdag 1 september 2016

Tid 12:00 – 17:30 Dagen börjar med registrering och lunch kl 12:00 – 13:30

Plats Bohusläns Museum, Hörsalen, Museigatan 1451 19 Uddevalla

Kostnad 300 kr inkl moms, lunch ingår

Vid behov av syn- eller teckentolk, kontakta oss senast fredag den 12 augusti.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.