Första gången vi träffade den italienska koreografen Chiara Bersani var under Rovereto Choreographic Lab som ägde rum i Rovereto, Italien i september 2017. Labbet var en del av EU-projektet Moving Beyond Inclusion och samlade både danskonstnärer och administrativ personal från de medverkande projektparterna.

Bild på koreografen Chiara Bersani. Foto: Giulia Agostini

Chiara var en av tre inbjudna koreografer som under en veckas tid arbetade med dansare från de olika medverkande kompanierna och organisationerna. Efter labbet hörde Chiara av sig till oss i Spinn eftersom arbetet med våra dansare hade inspirerat henne. Hon gillade deras nyfikna sätt att undersöka och skapa, och ville gärna hålla kontakten. Och vi i Spinn var nyfikna på att arbeta mer med henne. Så sagt och gjort. Måndag och tisdag den 19-20 november besökte Chiara Spinnstudion och höll en workshop med Spinns dansare och ett fåtal inbjudna gäster. Det känns också väldigt kul att Chiara har blivit utvald till Aerowaves 2019 med sin produktion Gentle Unicorn. Mer om detta kan ni läsa här.

Om det blir en eventuell fortsättning på det här arbetet får vi återkomma till, men vi kan konstatera att både våra dansare och Chiara själv blev otroligt inspirerade under de här två dagarna!

This site is registered on wpml.org as a development site.