Kollationering Spinn nya produktion Svansen!

Äntligen var det dags! I tisdags samlades ett förväntansfullt team i Spinnstudion för kollationering av kompaniets nya produktion Svansen.

Svansen är Danskompaniets Spinns nya produktion för de yngre barnen 3-5 år. Det är en samproduktion med Vara Konserthus där den också har premiär den 31 januari 2024.

Under kollationering tog vi del av presentationer från det konstnärliga teamet. Koreograf Minna Krook delade bland annat med sig av  fakta om svansar och dess användingsområden. Vi fick höra ett utdrag av Ville Hukkinens specialkomponerade musik. Samt känna på en av scenograf och kostymör Karin Ageliis svansar, som hon skapat till föreställningen. Ljusdesigner Kajsa-Sara Hogenlind visa bjöd oss i i svansen världen med bilder på föreställningens ljusdesign. Det blev också lite spån kring nya saker att göra med en svans och hur låter en svans egentligen? En mycket spännande förmiddag, vi höll alla våra svansar högt när gick därifrån

 

Nu väntar 3 intensiva repetitionsveckor för Spinns dansare Emilia Wärff, Hannah Karlsson, Ida Häggström, Annika Vestel och Britta Kangas. Sedan tar arbetet en paus för att tas upp igen i januari tom premiären på Vara konserthus den 31 jan.

 

 

Kollationering Svansen

En dansstudion med grå dansmatta. 11 personer som sitter på stolar i en halvcirkel med ryggen mot kameran. De tittar på en powerpoint presentation. Två personer befinner sig framför halvcirkeln diagonalt till vänster. En av dem står och den andra sitter vid ett bord.
This site is registered on wpml.org as a development site.