Den här veckan hänger Spinn på Vara Konserthus för repetitioner av föreställningen Moby Dick. Vi fick en uppdatering kring hur det går av en av de medverkande dansarna, Annika Vestel.

“Det går bra här, vi jobbar på! Det är en underlig situation på många sätt – vi började repa med den här produktionen för två år sedan, och nu ses vi igen, fast med koreograf via Zoom. Men det är ett fantastiskt spännande arbete! Och så härligt att få ses och arbeta såhär med ett gäng. Vi är ett jättehärligt team, med mycket skratt och glädje. Vara Konserthus bjuder på lunch, och de senaste två dagarna har det varit grillning ute i solen, så lyxigt!”

Annika Vestel är en av Spinns projektanställda dansare som, förutom Moby Dick, även medverkar i föreställningen Miramos. Annika är uppvuxen i den lilla norska orten Langhus strax utanför Oslo och har sedan 2010 bott i Sverige. Hon är utbildad inom fysisk teater, och har jobbat lika delar med det som med dansen.

“Något av det mest centrala för mig med att var en performer är att få jobba med närvaro, en slags mikrokänslighet i kroppen. Det är nog det härligaste! Och det kreativa arbetet, och att få vara kreativ ihop med andra.”

Moby Dick har premiär den 5 september på Oriente Occidente Dance Festival i Rovereto, Italien och är koreograferad av italienska Chiara Bersani. Medverkande dansare är Hannah Karlsson, Felicia Sparrström, Annika Vestel och Britta Kangas.

På bilden ser vi fyra dansare på en vit dansmatta mot en svart bakgrund. Två av dansarna hukar mot golvet, en står på alla fyra och en står rakt upp. I bakgrunden syns en rullstol.

This site is registered on wpml.org as a development site.