Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt av undersökande karaktär som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg. Projektet inleds i september 2019 och handlar om textens koreografi med utgångspunkt i dans och det skrivna ordet och ställer frågor som: ”Hur kan vi arbeta med queera perspektiv och genusperspektiv i dialog mellan dans och skrift?”.

I projektet ingår författare från Västsverige, England, Norge och Island och Danskompaniet Spinn. Att skriva dansen och dansa skriften är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, UNESCO City of Literature i Reykjavik i Reykjavik och New Writing North i Newcastle samt Norsk Forfattersentrum, Oslo.

Redan den 14 oktober har ni möjlighet att få en glimt av projektet när det bjuds på en lunchkonsert i Hagakyrkan i Göteborg. Här blir Hagakyrkan scen för en konsert fylld av ord, toner och rörelser i oanade kombinationer. I rummet möts en organist, Danskompaniet Spinn och författarnas färska texter. Medverkar gör Benjamin Kjell – organist, Annika Vestel – dansare, Felicia Sparrström – dansare, Izabell Makiela – dansare, Veera Suvalo Grimberg – koreograf, Tone Helly-Hansen – läsning.

Föreställningen är en del av Göteborgs internationella orgelfestival. Det är fritt inträde och soppan kostar 40 kr.

Läs mer här!

This site is registered on wpml.org as a development site.