Vi är otroligt glada och stolta över att vår fantastiska dansare Emilia Wärff har blivit uttagen som en av sex nordiska danskonstnärer att medverka i Diverse Nordic Voices!

Projektet Diverse Nordic Voices är ett 2-årigt mentorskapsprogram för konstnärlig utveckling av en mångfald av koreografiska uttryck i Norden. Det handlar om att skapa möjligheter för konstnärlig utveckling på professionell nivå för 6 danskonstnärer med eller utan funktionsvariationer. Att göra dansfältet mera tillgängligt för en mångfald av kroppar med olika former, förutsättningar och funktionaliteter. Att sprida den kunskap om konstnärliga processer och metoder vi undersökt och arbetat med för allmänheten. Att stärka danskonstnärer med funktionsvariationer i Norden genom att synliggöra förebilder, skapa en arena för stöd och kunskapsutbyte och utveckla praktiker och metoder.

”Diverse Nordic Voices är en fin möjlighet att få utveckla ett eget projekt utifrån egna tankar, med 5 st andra danskonstnärer som en inre kärna för samtal och utbyte. Sedan en norsk dansfestival, en svensk institution och ett isländskt kompani och en mentor som kristyr på kakan.” – Emilia Wärff

Bild från repetitioner med Danskompaniet Spinn. Foto: Malin Johansson

De medverkande danskonstnärerna är Suzie Davies och Maria Kittilsen från Norge, Emilia Wärff och Sindri Runudde från Sverige och Aude Busson och Olga Sonja Thorarensen från Island. Projektet drivs av Dansens Hus Stockholm, Iceland Dance Company och CODA Oslo International Danse Festival i Oslo.

Läs mer om Diverse Nordic Voices här!

This site is registered on wpml.org as a development site.