Duetten Doris&Lo i koreografi av Tanja Eloranta visas som en del av hälsoveckan på Dalheimers Hus i Göteborg, fredag den 26 januari kl 13.30. På scenen ser vi dansarna Hannah Karlsson och Emilia Wärff, och musiken till verket är skapad av José A. Luque-Osuna.

Doris&Lo är en ömsint betraktelse över åldrandets processer och ett utforskande av kroppar som förfaller. Ryggen kutar, knäna värker och stegen blir kortare och kortare. Kroppen ska bära oss igenom livet. Men vad händer när kroppen till slut sviker oss, när orken sinar? Händerna darrar, hjärtat darrar, tiden går. Att betrakta en annan som betraktar dig och se sig själv.

Bild på en av maskerna som används i föreställningen Doris&Lo. Foto: Mireille Leblanc

I maj 2015 inleddes ett nytt samarbete mellan Spinn och finska koreografen Tanja Eloranta. Tillsammans med dansarna Emilia Wärff and Hannah Karlsson har Tanja skapat en dans- och maskteaterduett som visades för första gången i oktober 2015 på Masque Festival, en internationell maskfestival i Helsingfors. Verket har även visats under Scenkonstgalan på Stora Teatern i Göteborg. Arbetet med Doris&Lo har hämtat inspiration från masktillverkaren Antero Poppius masker.

I samband med föreställningen ger Spinn även en workshop.

Läs mer om Hälsoveckan på Dalheimers hus här!

This site is registered on wpml.org as a development site.