Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
European Beyond Access Lab i Aten

Om några dagar är det dags för dansaren Felicia Sparrström att resa till Aten. I drygt en vecka kommer Felicia delta i ett labb, arrangerad av det europeiska programmet Europe Beyond Access. Det ska bli oerhört spännande att höra mer från Felicia om labbet!

Det är det femte och sista labbet Europe Beyond Access som denna gång kommer att hållas på Onassis STEGI i Aten, 7 till 12 juni. Den vänder sig till funktionshindrade dansare från projektet som vill engagera sig i en kreativ forskningsprocess och utforska fältet koreografi.

Konstnärliga verktyg för koreografisk komposition, dramaturgi och samtida praktiker, identitet och tillgänglighet är några av de ämnen som kommer att undersökas i labbet. Detta program kommer att koordineras och kureras av koreografen Maria Koliopoulou och dansaren/koreografen Demy Papathanasiou. Läs mer om evenemanget här!

Kärnpartnerna i projektet är British Council (som verkar för detta projekt i Storbritannien och Polen), Skånes Dansteater (Sverige), Oriente Occidente (Italien), Onassis Stegi (Grekland), Holland Dance Festival (Nederländerna), Kampnagel (Tyskland) och Per.Art (Serbien). Det samfinansieras av Europeiska kommissionens Creative Europe-program.

ALT-TEXT