Två dansare som rör sig förbi varandra. Vi ser ryggen på den ena dansaren som bära vita byxor, turkos tröja och en röd huvudbonad. Vi ser den andra dansarens ansikte och överkropp, den sträcker ut armen och handen i rikting mot kameran. Den bär en huvudbonad med långa remsor som hänger ner. De dansare på en röd orientalisk matta. I bakgrunden ser vi publik som tittar på deras dansimprovisation.

SpinnOut

SpinnOut är en dansföreställning. Men också någonting annat. Kanske mer som en överraskning, nåt du upptäcker när du kikar runt hörnet, eller som du snubblar över när du är ute och handlar. Vi kan dyka upp och göra någonting kort och snabbt och gnistrande. Som en smällkaramell mitt i vardagen. Eller så hänger vi kvar länge. Tar dig i handen och arbetar oss långsamt framåt och bakåt och kanske i cirklar och sen nån helt annanstans.

SpinnOut är ett föreställningskoncept som har följt med oss ända sedan starten 2010. Det är en föreställning eller en happening som skräddarsys utifrån behov och önskemål från arrangören. Föreställningen kan göras inomhus eller utomhus med allt från 2-10 dansare och här har vi även tagit in dansare från SpinnUnga.

SpinnOut har tidigare bland annat spelats utomhus i anslutning till seniorboenden under pandemin, på Världskulturmuseet som ett pop-upinslag när Svenska Downföreningen fyllde 20 år 2022, på Sjöfartsmuseet och under Kulturkalaset i Göteborg, i kommunhuset och  utomhus i Vänersborg och som en del av invigningen av Kulturkvarteret i Örebro 2021.

Bilder

Tre dansare som klättrar, hänger och dansar kring ett järngaller som sitter på en tegelbyggnad

Två dansare i närbild som rör sig framför ett järngaller. En dansare sitter i en rullstol, framför hen hänger en annan dansare i gallret. I bakgrunden syns entrédörrar i glas.

Fyra dansare som rör sig kring och klättrar på ett järngaller. Järngallret sitter ovanpå en tegelbyggnad.

FFyra dansare som dansar kring ett järngaller som sitter utanför en stor tegelbyggnad.

Trailer

Information

Konstnärlig ledare
Veera Suvalo Grimberg
Koreografi och koncept
Medverkande dansare och Veera Suvalo Grimberg
Musik
Varierar
Kostym och scenografi
Medverkande dansare och Veera Suvalo Grimberg
Foto
Daniel Bjugård
Kompanivärd
Tone Helly-Hansen
Produktion
Producentbyrån och Danskompaniet Spinn

 

Kontakt
info@danskompanietspinn.se

This site is registered on wpml.org as a development site.