Hej hej brittsommar och hösten…

Nu är Spinn tillbaka efter semestrarna och en kanske lite väl regnig sommar. Men vi har sol i sinnet och bubblande förväntan inför en fullspäckad höst.

Först ut är Göteborgspremiären av Denna sida upp – en föreställning om den svenska välviljan. Med utgångspunkt i sina egna upplevelser, och med griptången i högsta beredskap, berättar Emilia en bitvis både abstrakt och absurd historia om den svenska modellen. Denna sida upp är en föreställning där funktion blir form, där hjälpmedelscentralens alldagliga utbud förhöjs, förskjuts och omvandlas till någonting drömmande, truligt och även vackert. Allt till musikern och tonsättaren Anna Gustavssons lekfulla och rytmiska musik.

Trailer

Göteborgspremiären tar plats i Kronhusets entré, den 1 sep kl 18.00. Mer info om föreställningen hittar du här

Föreställningen arrangeras under Göteborgs Kulturkalas och det är gratis inträde.

Syntolking erbjuds med syntolk Eli Tistelö. Introduktion till syntolkning sker kl 17.30-18.00

Det blir även kalasfirande då Vara konserthus fyller 20 år. Danskompaniet Spinn är en självklar del av firandet och den 6 oktober gästspelar Hannah Felicia på Vara konserthus
Läs mer om jubileumet samt köp dina biljetter här

Under hösten kan ni även ta del av Spinnout och workshops när Spinns dansare besöker Göteborgs Konstmuseum under september och oktober. Snart publiceras datumen för de 2 tillfällena så håll utkik i Spinns kalendarium.

Den 29 och 30 nov åker Spinns populära föreställning för de yngre barnen ut på turné och spelar för förskolor och skolor i Göteborg. Föreställningarna arrangeras genom Kubo. Är du lärare på förskola eller skola i Göteborg hittar du mer information samt bokar platser till föreställningarna här.

Denna höst innehåller även repetitioner. Den 23 oktober drar repitionerna av Spinns nya föreställning Svansen igång i Spinnstudion. Svansen koreograferas av Minna Krook med specialkomponerad musik av Ville Hukkinen. Vi ser mycket fram emot att se föreställningen växa fram och ta form. Svansen har premiär på Vara konserthus den 31 jan 2024.

Det blir även daglig träning i Spinnstudion under hösten.
Danskompaniet Spinn och Regionteater Väst kommer ge daglig träning på måndagar kl. 10.00-11.30 i Spinnstudion hela hösten. Spinn är samarbetspartner i projektet som heter Vidare och drivs av Språng
Projektet syftar till att utveckla en funktonsöverskridande danspraktik på professionell nivå både lokalt och nationellt

Dansklasserna vänder sig till dig som är professionell dansare eller har stor danserfarenhet oavsett vilken funktionalitet du har. Det kommer vara olika pedagoger och danskonstnärer som leder klasserna –klicka på aktuellt schema här, så kan du läsa mer.

Utvecklingsprojektet sker i nära samarbete med Danscentrum Väst, Regionteater Väst och Danskompaniet Spinn.

Vi kan också berätta att i höst går Språngs semiprofessionella ensembler SpinnUnga & Konstra in i en gemensam ensemble under namnet KONSTRA.

Varmt välkomna till en höst med Danskompaniet Spinn!

This site is registered on wpml.org as a development site.