Helgens fortbildning i integrerad dans för dans- och kulturpedagoger/konstnärer på Världskulturmuséet i lördags blev en hit! Tack för att vi fick träffa er alla!

I helgen hade vi en heldagsfortbildning i vad det kan innebära att arbeta integrerat. En önskan om att skapa en mötesplats, dialog och dela med sig av vår kunskap för att sprida ringar på vattnet och hjälpa fler att öppna upp sina verksamheter för fler människor.

Deltagarna fick ett smörgåsbord med tankar, verktyg och övningar för olika funktionsförmågor och åldrar. Inte en one-way-method men en väg in till att också kunna skapa sina egna arbetssätt.

Gruppformation med deltagare under workshopen.

Deltagarna undersöker nya funktionsuppsättningar med hjälp av olika hjälpmedel.

Workshopen bestod av olika verktyg för att kunna arbeta inkluderande både konstnärligt och pedagogiskt inom dansen. Dagen blev en kombination av lekfulla kreativa övningar, dansteknik, komposition, improvisation, teori och dialog och gav en fördjupad bild av Spinns arbete.

Vi söker alltid skapa nya gränser över vad som är okej, utmana normer inom danskonsten både vad det gäller teknik och konstnärligt arbete. Vi ifrågasätter och bryter sönder för att undersöka vad det skulle kunna vara? Vi ville också skapa en dialog kring några av Spinns kärnfrågor: Vad kan dans vara? Vem har rätt kalla sig dansare? Vad innebär det för den konstnärliga kvalitén?

Dagen blev ett fint startskott på ett framtida nätverk där vi kan fortsätta att utvecklas tillsammans.

Workshopdeltagarna visar varandra duetter som de skapat själva.

Deltagarna undersöker nya funktionsuppsättningar i improvisation.

Deltagarna improviserar i mindre grupper.

Tre deltagare visar en egen komposition.

This site is registered on wpml.org as a development site.