Hej Hannah, berätta lite om dig!
Hannah heter jag som sagt, och jag bor och arbetar i Göteborg. Jag har en fantastisk familj som jag bor med och en lika fantastisk familj av vänner. På fritiden tycker jag om att lyssna på ljudböcker, nu senast var det 1984 av George Orwell – rent historiskt är det en intressant bok att ha läst, men ingen personlig favorit. Jag gillar även att brodera, och då blir det oftast ironiska carpe diem-varianter. Jag kan fastna lite osunt länge i mobilspel och de flesta lördagar lyssnar jag på Melodikrysset i P4, men än så länge har jag inte vunnit något badlakan (det är förstapriset och en stor dröm i livet att få vinna). Jag är en envis person med mycket tålamod. Jag är lugn och säger oftast inte mer än vad jag tycker är nödvändigt. Och jag är rolig!

Vad har du på gång framöver?
Det händer en hel del hos Spinn framöver, med kommande föreställningar och workshops. Jag jobbar även som dansare i andra projekt, bland annat med koreograferna Olof Persson, Gun Lund och Mari Vittradotter. Förhoppningen är att framåt sommaren och hösten kunna genomföra föreställningar som skulle ha blivit av under förr året. Jag har även egna projekt både som dansare och koreograf, bland annat i samarbete med Kolgruvan på Ringön samt fler eventuella samarbeten som ännu inte är helt spikade och därmed kan jag inte säga så mycket mer just nu!

Vad innebär dans för dig?
Kort och koncist – dans innebär allt för mig. Det är mitt sätt att sätta ord på det jag inte finner ord för, både i utförande och i betraktande. Den ger och tar från mig på ett sätt som inget annat gör. Den slukar mig och ifrågasätter mig. Danskonsten och rörelsen gör livet viktigt och stort.

Har du sett någon bra serie eller film på senaste? Tipsa!
En riktigt bra serie är Apache. En väldigt drabbande verklighetsbaserad historia. Så himla fin och oerhört tragisk samtidigt. Och välgjord. Och en guilty pleasure – Gift vid första ögonkastet på SVT. Det är bara för göttigt och det finns en ny säsong nu!

Slutligen – vad äter du helst på en fredagskväll om du får välja helt fritt?
Det kan vara olika! Först och främst ska det vara en middag som går relativt snabbt att tillaga, eftersom jag alltid är extra trött på fredagskvällar. Sen kan det bli några riktigt goda ostar med goda grejer till, lite chips och ett glas vitt torrt vin, så är jag hemma!

Porträttbildbild i halvprofil på dansaren Hannah Karlsson som står lutad mot en stenmur med en ljusgul keps på huvudet.

This site is registered on wpml.org as a development site.