Vi på Spinn har privilegiet att arbeta med en mängd olika människor inom olika yrken. På scen syns våra dansare, men bakom kulisserna finns det ett helt team av kreatörer, allt från koreografer och tonsättare till tekniker och kostymörer. I det här inslaget vill vi lyfta en sådan kreatör, som förutom att dansa även arbetar med text – bland annat skrev hon texter till succéföreställningen Vinter SpinnOut som spelades i anslutning till seniorboenden i Göteborg i december förra året. Hennes namn är Ylva Andersson, och vi ville veta lite mer om henne!

Hej Ylva, berätta lite vem du är!
Jag är en kulturintresserad tjej från Göteborg. Jag är utbildad till skrivpedagog och jobbar just nu på SFI.

Vad är dans för dig?
Dans för mig är vackert och total kontroll över kroppen. För mig personligen är det en enorm utmaning eftersom jag inte har någon dansbakgrund.

Du arbetar med text en del också, berätta gärna lite om det!
Skrivande är det som jag har sysslat med länge. För mig är orden ett sätt att förtydliga världen och göra det mer greppbar.

Och sist – vad äter du helst på en fredagskväll?
Eftersom jag har personliga assistenter som kommer ifrån olika länder i världen tycker jag att det är spännande om de lagar något från sitt hemland!

Om SpinnUnga
Mellan 2014-2018 drevs utbildningsprojektet SpinnUnga tillsammans med Studieförbundet Bilda och med medel från Allmänna Arvsfonden. Sedan våren 2018 drivs arbetet med praktik och dansutbildning för unga dansare med olika funktionsvariationer vidare i föreningen Språng och samarbetet med Danskompaniet Spinn fortsätter i olika former.

Bilden föreställer dansaren Ylva Andersson. Ylva är i framkant på bilden. På sig har hon en svart jeanskavaj och en vit skjorta. I bakgrunden ser vi en grön park där solen letar sig ner genom träden.

This site is registered on wpml.org as a development site.