Fyra dansare utomhus vid en tegelvägg. 2 dansare lutar sig mot väggen. En sitter i rullstol med ryggen mot kameran. En sitter i rullstol en bit ifrån väggen, med blicken vänd på en annan av dansarna. Foto Malin Johansson

Artist in Residens Vara konserthus

Under 2023 och 2024 har Spinn inlett ett samarbete med Vara Konserthus som resulterar i en föreställningen Svansen, premiär 31 jan 2024.

Att vara Artist in Residence på Vara Konserthus betyder att som artist, under en begränsad tid, få tillfälle att fördjupa och testa sin produktionsidé. Detta är ett sätt för Vara Konserthus att skapa konstnärlig utveckling och ny scenkonst samtidigt som publiken får chans att lära känna en artist lite närmare. Många av de tidigare produktionerna som tagits fram har senare gått på turné runtom i landet.

 Under 2023 inleder Spinn ett samarbete med Vara Konserthus kring en produktionen Svansen riktad till barn 3-5 år. I samarbetet ingår också den välrenommerade koreografen Minna Krook. Svansen kommer att visas för förskolor i Vara kommun. Föreställningen har premiär på Vara Konserthus 31 jan 2024.

Ytterligare samarbeten Förutom produktionen Svansen planeras det ytterligare samarbeten under Spinns tid som Artist in Residens. Mer information om detta kommer snart så håll utkik på här på hemsidan.

Läs mer om samarbetet med Vara Konserthus här.

Oranga kometsvansar med riktning åt olika håll mot en lila bakgrund. Illustration Hanna Eliasson

Information

Artist in Residens på Vara konserthus

Danskompaniet Spinn nya residensartister på Vara Konserthus

This site is registered on wpml.org as a development site.