Bild från repetitioner i Spinnstudion.

Att skriva dansen och dansa skriften

Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt av undersökande karaktär som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg. Projektet handlar om textens koreografi med utgångspunkt i dans och det skrivna ordet och ställer frågor som: ”Hur kan vi arbeta med queera perspektiv och genusperspektiv i dialog mellan dans och skrift?”. Det har ett övergripande HBTQI-tema med fokus på relationer mellan människor i alla åldrar, olika könstillhörigheter, med och utan funktionsvariationer.

Att skriva dansen och dansa skriften är en undersökande process mellan dans och skrift, konst och teori, samt möten över landsgränserna, digitalt och slutligen fysiskt. I projektet ingår författare från Västsverige, England, Norge och Island och Danskompaniet Spinn. Att skriva dansen och dansa skriften är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, UNESCO City of Literature i Reykjavik i Reykjavik och New Writing North i Newcastle samt Norsk Forfattersentrum, Oslo.

Projektet inleds i Göteborg den 25 september 2019 och avslutas i Oslo i maj 2020.

Trailer

Information

Att skriva dansen och dansa skriften är ett genreöverskridande samarbetsprojekt av undersökande karaktär som initierats och drivs av Författarcentrum Väst i Göteborg.

This site is registered on wpml.org as a development site.