Bilder föreställer fem stycken dansare i en dansstudio som står tätt tillsammans. Tre av dem står upp, två sitter i rullstol. De tittar alla åt olika håll.

Diverse Nordic Dancers

Under 2022 är Spinn en av parterna i det nordiska projektet Diverse Nordic Dancers som även inkluderar samarbetsparterna Den Norske Opera & Ballett och CODA Oslo International Dance Festival.

Syftet med projektet är att dansare med och utan funktionsvariationer jobbar tillsammans med koreografen Marc Brew för att skapa en ny dansföreställning för CODA-festivalen 2022.

Arbetet har resulterat i föreställningen un-be-known som har premiär på CODA-festivalen i Oslo den 14 oktober 2022. Australiensiska Marc Brew var en bara 20 år gammal dansare när han hamnade i rullstol efter en bilolycka. Idag är han en internationellt erkänd koreograf och världsledande inom utvecklingen av inkluderande dansföreställningar. I föreställningen un-be-known möter vi dansare med och utan funktionsvariationer i ett verk som kombinerar en våldsam fysikalitet med ömhet. Resultatet är en ärlig, osentimental och djupt mänsklig dansföreställning. Från Spinn medverkar dansaren Felicia Sparrström.

Föreställningen är en del av SNAP som innehåller tre olika föreställningar som visas den 14 och 15 oktober som en del av CODA-festivalens 20-årsjubileum.

Läs mer om föreställningen här!

Trailer

Information

Diverse Nordic Dancers är ett nordiskt samarbetsprojekt med Den Norske Opera & Ballett och CODA Oslo International Dance Festival.

This site is registered on wpml.org as a development site.