Den 11-15 september befinner sig Spinn tillsammans med dansare från SpinnUnga och Producentbyrån
i Rovereto i Italien för att medverka under Rovereto Choreographic Lab, som är ett liknande labb som vi i Spinn genomförde i Uddevalla under hösten 2016. Resan till Rovereto handlar även om att genomföra möten med de övriga projektparterna i EU-projektet Moving Beyond Inclusion för att diskutera spridning av projektet, hur vi pratar om och bedömer kvalitet inom scenkonst samt för att diskutera projektet i stort. Labbet och mötena i Rovereto genomförs i anknytning till festivalen Oriente Occidente där vi spelade verket Trio förra året.

Bild från Uddevalla Choreographic Lab i Uddevalla 2016. Foto: Patrik Gunnar Helin

Labbet samlar deltagare från England, Italien, Schweiz, Kroatien, Tyskland och Sverige. Från Spinn åker Veera Suvalo Grimberg och dansarna Emilia Wärff, Soledad Howe, Celia Berndtzen och Aloun Marchal, tillsammans med dansarna Billie Hammarberg och Felicia Sparrström från SpinnUnga. Från Producentbyrån åker Malin Enberg och Dag Rosenqvist.

Under labbet kommer dansarna att arbeta med koreograferna Michael Turinsky, Chiara Bersani och Anouk Llaurens. Michael utgår från individens eget rörelsespråk och undersöker ofta hur andra dansare i sin tur förhåller sig till och applicerar detta på sin egen kropp. Chiara fokuserar till större del på själva framförandet, med ett särskilt intresse kring den politiska och socialt konstruerade kroppen. Anouk arbetar med ett fysiskt tillvägagångssätt och lägger stor vikt vid dokumentationen av verk.

Läs mer om EU-projektet Moving Beyond Inclusion här.

This site is registered on wpml.org as a development site.