Om ett par veckor åker vi till Uppsala för att presentera föreställningen Skirtpower under Scenkonstdag 2018, som är en utbudsdag inom scenkonst för barn och unga. Scenkonstdag 2018 äger rum på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala, onsdag den 24 oktober mellan kl 10.00-15.00.

Dagen riktar sig till dig som är lärare/pedagog, kultursekreterare, skapande skola-samordnare eller som har en verksamhet som riktar sig till barn och unga. Under dagen kommer B-salen i Uppsala Konsert & Kongress att fyllas av produktioner inom dans, musik och teater. Det blir korta utdrag ur föreställningar som är riktade till barn och unga, som passar såväl som offentliga föreställningar som i skolans värld samt på lov.

Spinns konstnärlige ledare Veera Suvalo Grimberg kommer att presentera vår senaste föreställning Skirtpower kl 14.00.

Om föreställningen
Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

“Skirtpower andas alltifrån det allra sköraste till rå sexualitet och publikkontakten är ibland rentav trotsig. Vad jag såg på scenen var styrka, skönhet och sublim sensualitet i sin allra vackraste form. Det var tre professionella dansare som bjöd oss på en suveränt bra föreställning, helt enkelt.” – Karin Noomi Karlsson, Scenkonstguiden

Det här är ett unikt tillfälle att träffa andra kulturarrangörer för barn och unga samt möta artisterna som erbjuder program. Arrangör är det regionala barn- och ungdomskulturnätverket Kulturkraft genom Kulturenheten och Musik i Uppland. Så boka in onsdag 24 oktober i era kalendrar. Dagen är kostnadsfri.

Läs mer på Region Uppsalas hemsida.

Bild för föreställningen Skirtpower. Foto: Chrisander Brun

This site is registered on wpml.org as a development site.