Den 6 november besöker vi Vara Konserthus med föreställningen Skirtpower, som dagen till ära dessutom syntolkas! Det känns otroligt roligt att få komma till Vara och presentera den här föreställningen och at vi dessutom kunde få till en syntolkning.

Skirtpower handlar om kjolen som tvetydig symbol för samhällets syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad. Skirtpower är en studie kring förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol, om sexualitet och om makt. Och om ömhet.

“Skirtpower andas alltifrån det allra sköraste till rå sexualitet och publikkontakten är ibland rentav trotsig. Vad jag såg på scenen var styrka, skönhet och sublim sensualitet i sin allra vackraste form. Det var tre professionella dansare som bjöd oss på en suveränt bra föreställning, helt enkelt.” – Karin Noomi Karlsson, Scenkonstguiden

”Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.” – Carl Olof Berg, koreograf

På scenen möter vi dansarna Emilia Wärff, Izabell Makiela och Aristide Rontini och musikern och kompositören Lisen Rylander Löve som både skrivit och framför all musik live under föreställningen. Skirtpower hade premiär på Vitlycke – Centre for Performing Arts den 28 april 2018.

Efter föreställningen blir det ett publiksamtal med vår konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg.

Datum
6 november

Tid
Kl 19.30

Pris
200 kr

Plats
Vara Konserthus
Allégatan 49
534 31 Vara

Läs mer på Vara Konserthus hemsida!

Bild för föreställningen Skirtpower. Foto: Chrisander Brun

Resa till och från Vara från Göteborg
Det går alldeles utmärkt att ta sig till och från Vara med kollektivtrafik. Nedan har vi listat två förslag, men det finns naturligtvis fler alternativ.

Göteborg – Vara
kl 17.00 – 18.16
Västtågen 3308 mot Mariestad

Bild på reseförslag Göteborg till Vara den 6 november 2018

Vara – Göteborg
kl 21.20 – 23.00
Västtågen 3852 mot Uddevalla
Västtågen 3283 mot Göteborg

Bild på reseförslag Vara till Göteborg den 6 november 2018

This site is registered on wpml.org as a development site.