Våren 2020 har bjudit på både med- och motgångar och att blicka tillbaka på vad som har hänt känns både fint och lite vemodigt.

Moby Dick
Vi inledde året med två fantastiska veckor med repetitioner i Spinnstudion och på Redbergsteatern. Där arbetade vi tillsammans med Italienska koreografen Chiara Bersani och rörelsecoachen Marta Ciappina för att ta vidare arbetet med föreställningen Moby Dick. Med oss hade vi även ljusdesignern Emily Lavebäck och teknikern Jonathan Fischhaber. Moby Dick skulle egentligen ha haft premiär på årets upplaga av den Italienska dansfestivalen Oriente Occidente Dance Festival i Rovereto. Men på grund av Coronapandemin så skjuts premiären fram till nästa års upplaga av festivalen i september 2021.

Hannah Felicia
Under våren har vi repeterat kommande föreställningen Hannah Felicia som koreograferas av Lára Stefánsdóttir, som har varit med på länk från Island vid ett tillfälle. I maj fick vi dessutom det glädjande beskedet att Kulturrådet beviljade vår ansökan om medel för att samarbeta med den isländska komponisten Högni Egilsson, som kommer att skriva musik till verket! Högni är en av Islands mest namnkunniga artister och har bland annat släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes Records och vi är grymt peppade över att få arbeta tillsammans med Högni med den här duetten. Vi är också otroligt glada och tacksamma för det tvåveckors residens som vi ska ha på Kungsbacka Teater inom ramarna för Region Hallands danssatsning Rum för Dans i månadsskiftet juni/juli!

Bild på isländska koreografen Lára Stefánsdóttir

Att skriva dansen och dansa skriften
Under vecka 22 genomförde vi de avslutande aktiviteterna inom projektet Att skriva dansen och dansa skriften som vi inledde under 2019 tillsammans med Författarcentrum Väst. Veckan bjöd på live-streamade föreställningar från Konsthallen i Trollhättan och från Världskulturmuseet i Göteborg och blev till ett fantastiskt fint möte mellan rörelse och text.

Miramos
Vi spelade föreställningen Miramos på Dunkers kulturhus i Helsingborg i slutet av januari och under ett antal dagar på Barnens scen i Malmö i början av februari. Vi presenterade även Miramos på Salto!-utbudsdag på Kulturhuset i Hässleholm i februari och under Scenkonstdagar barn och unga på Folkets hus i Vänersborg i mars.

Skirtpower
Skirtpowerturnén i mars, med föreställningar på Teater Sláva i Huddinge, på Gummifabriken i Värnamo och på utbudsdagen Expo: Scenkonst i Skövde, blev dessvärre inställd. Men vi hann med en workshop på Värnamo folkhögskola, vilket kändes väldigt roligt. Vi letar nu efter nya Skirtpower-datum för våren 2021.

Klot & Klimat
När så mycket blev inställt hade vi tid att fundera vidare kring nya workshops. Vi har i april och maj gjort både testworkshops på Karl Johansskolan i Göteborg och inom Skapande skola i Kungshamn och Hunnebostrand med nya workshopen Klot & Klimat. Workshopen handlar om frågor som rör klimatet och hur vi tillsammans kan göra stora förändringar även i det lilla. Läs mer om Klot & Klimat här.

Slutligen…
Som ett led i att tillgängliggöra konsten när fler och fler har valt att stanna hemma och de stora scenerna är stängda, gjorde vi i Spinn – tillsammans med 13 musiker från Göteborgs Symfoniker – en inspelad version av Relaxed Performance från oktober 2019 på Göteborgs Konserthus stora scen. Klicka här för att komma till GSOplay!

Vi har under våren också – med medel från Göteborgs stad – drivit ett internt utvecklingsarbete där Barbro Olsson har lärt oss Alexanderteknik och vi har haft coachning tillsammans med Helena Östblom Berg. I början av juni hade vi även kurs i improvisation under ledning av Katarina Eriksson och Stina Hedberg.

This site is registered on wpml.org as a development site.