Precis som under 2020 så är det mycket som fortfarande är osäkert vad gäller våren 2021, och som vi alla vet vid det här laget så kan planer snabbt komma att behöva justeras i takt med eventuella restriktioner. Men vi hoppas såklart att vi kan komma ut och spela lite mer under året än vad vi kunde 2020.

Hannah Felicia
I början av februari skulle vi egentligen ha presenterat senaste föreställningen Hannah Felicia på Vara Konserthus, men detta har nu blivit framflyttat till början av maj. Vi återkommer när vi har mer information om både datum och tid för detta, men oavsett ser vi fram emot att komma till Vara med den här fantastiska föreställningen! Måndag den 1 februari är föreställningen del av Salto! digital utbudsdag och lördag den 6 februari är den del av Utbudsdag Digital 2021.

Miramos
I slutet av februari åker vi till Stockholm för att spela Miramos för förskolor i Hallen i Farsta. Spelningarna i Farsta är en del av arrangörsnätverket DANSISTAN. I slutet av maj besöker vi Mölndal med föreställningen som en del av ett Skapande skolaprojekt för särskolan. Vi medverkar även på Markedet for Scenekunsts digitala utbudsdag fredag den 9 april, och just nu pågår även diskussioner om en offentlig föreställning i Göteborg i slutet på mars.

Klot & Klimat
I april åker vi till Härryda kommun för att ge inte mindre än 24 stycken workshops av Klot & Klimat vilket känns fantastiskt fint. Klot & Klimat är en utomhusworkshop som handlar om frågor som rör klimatet och hur vi tillsammans kan göra stora förändringar även i det lilla. Läs mer om workshopen här!

Inspelad syntolkning av Miramos
Avslutningen av det här projektet skulle ha ägt rum i mitten av februari, men som det ser ut nu så skjuts detta fram till slutet av mars istället. Arbetet med syntolkningen rullar på och referensgruppen bidrar med så många fantastiska tankar, synpunkter och perspektiv. Mer information kommer under våren. Läs mer om projektet här!

Tillgängliggöra Dans
Tillgängliggöra Dans är ett samarbetsprojekt mellan GGM Film och Danskompaniet Spinn, där Virtual Reality utforskas som medium att tillgängliggöra dans för en bredare grupp människor. Projektet handlar om att praktiskt utforska hur dans kan digitaliseras och göras mer tillgängligt för en publik som av olika skäl inte kan eller vill befinna sig i det fysiska sceniska rummet. Ett sätt att låta Spinns föreställningar möta publiken där de befinner sig, på deras villkor. Mer information kommer längre fram.

Moby Dick
I maj plockar vi upp arbetet med föreställningen Moby Dick som egentligen skulle ha haft premiär i september 2020. Under vecka 22 har vi och koreografen Chiara Bersani blivit inbjudna till ett femdagars residens på Vara Konserthus, där vi även passar på att ha ett öppet rep för allmänheten. I slutet av juni kommer Chiara och hennes team tillbaka till Göteborg för en tvåveckors repetitionsperiod i Spinnstudion. Moby Dick har premiär på Italienska festivalen Oriente Occidente Dance Festival som äger rum i Rovereto i början av september 2021.

På bilden ser vi fyra dansare iklädda böljande kläder som står och sitter på en stenhög vid Gardasjön i norra Italien. I bakgrunden ser vi berg som sluttar ner mot sjön. Foto: Federico Gazza

This site is registered on wpml.org as a development site.