Bild från Tidslösa i Sörmland 2016.

Tidslösa

Kom och slösa din tid!

Under 2016 genomförde Spinn communityprojektet Tidslösa i samarbete med och på initiativ av Scenkonst Sörmland. Under fyra veckor utspridda över våren och hösten 2016 mötte Spinn människor i olika åldrar och med olika bakgrund på ett antal platser i Sörmland. Tanken var att samla in berättelser som sedan skulle omtolkas konstnärligt av dansarna i Spinn tillsammans med lokala medverkande.

Under den första fasen reste Spinn runt i Sörmland i en minibuss och bjöd på fika och samtalade med människor i Eskilstuna och Nyköping. I samband med detta arrangerades även dansworkshops. I Tidslösa samarbetade flera föreningar och verksamheter bl.a. Grunden, Mötesplats Underhund, Palatzet Skiftinge, Biblioteket och Ny-fiket i Nyköping. Där samlade vi in små och stora berättelser, livshistorier och vardagsdråpligheter. Berättelser om glassbåtar, Grekland och epilepsi. Om att plocka bär, om mormors mandelkubb och om Västerbotten.

Ett antal av de insamlade berättelserna utvecklades sedan under hösten då Spinn i oktober åter besökte Eskilstuna och Nyköping tillsammans med dansaren Billie Hammarberg från SpinnUnga och konstnären Berith Stennabb.

”Danskompaniet Spinn färdas återigen genom Sörmland och världen. Från 1800-talets herrgårdar, via dancehallklubbar i Kingston, till virkande vardagsmänniskor i Sverige 2016. Berättelserna tar oss vidare, från och till platser som kanske bara finns kvar i minnet, men som ändå är på riktigt.
Vi tar med en resväska med berättelser och tankar. Men vad har du i din väska, och vad har du på hjärtat?”

Även här höll Spinn i workshops i rörelse och dans och bjöd även in personerna de mötte att medverka på de Dansfester som skulle avsluta hela projektet i november.

”Var med när dina och andras berättelser får liv på scenen under årets Dansfester.
 Det blir dans, ljud, virkning och berättelser, allt i en enda röra. Kom och slösa din tid med oss och upplev när hela världen samlas i Sörmland. Nu börjar dansen!”

Under andra halvan av november var Spinn tillbaka i Sörmland för de avslutande Dansfesterna. Här visade Spinn tillsammans med några av de som hade varit med i workshops under året upp tolkningar av olika berättelser i rörelse, tal och musik.

Bilder

Bild från projektet Tidslösa i Sörmland 2016.

Information

Konstnärlig ledare
Veera Suvalo Grimberg
Dansare
Emilia Wärff
Celia Bertzen
Billie Hammarberg
Berith Stennabb
Scenografi och musik
Berith Stennabb
Scenografi
Johann Nordqvist
Teknik
Johann Nordqvist
Producent
Scenkonst Sörmland
Producentbyrån

Kontakt
info@danskompanietspinn.se

This site is registered on wpml.org as a development site.