Det har varit en otroligt rolig och intensiv vår för oss i Spinn! Här är några av sakerna som vi har hittat på under de senaste månaderna.

Föreställningar
Den 10 februari hade vi premiär för senaste föreställningen Gård av träd på Folkteatern i Göteborg. Vi vill passa på att tacka både husets personal och publiken som kom och såg föreställningen. Gård av träd spelades sedan även på GöteborgsOperans lilla scen den 2 maj när Göteborgs stad arrangerade en inspirationsdag för stans äldreombud.

Bild från premiären av Gård av träd på Folkteatern i Göteborg, 10 februari 2017. Foto: Dag Rosenqvist

Vi började även arbeta med nästa produktion Skirtpower i koreografi av Carl Olof Berg och med musik av Lisen Rylander Löve. Skirtpower har premiär i april nästa år, och mer information kommer under hösten.

Foto från repetitioner av Skirtpower, Vitlycke - Centre for performing arts maj 2017. Foto: Dag Rosenqvist

I början av juni åkte vi till Dance Week Festival i Zagreb, Kroatien och spelade Trippel. Det här var vårt första besök i Kroatien men vi hoppas att vi kan komma tillbaka nån gång i framtiden. Det var även nypremiär för Imagine i Mölnlycke, nu för en mindre ensemble.

Ny hemsida
I april lanserade vi vår nya och mer tillgängliga hemsida och av reaktionerna vi har fått hittills så verkar den fungera både som vi vill och hoppats. Det känns fantastiskt kul att äntligen ha en hemsida som både är mer tillgänglig och tilltalande!

Workshops
Tillsammans med Kulturakademin Trappan och Dansalliansen bjöd vi in den engelska koreografen Fin Walker till en tredagars kurs i Spinnstudion. Och som en del av EU-projektet Moving Beyond Inclusion åkte vi tillsammans med Producentbyrån till London och besökte Candoco Dance Company tillsammans med de andra projektparterna. Nu i juni besökte vår konstnärlige ledare Veera Suvalo Grimberg Archangelsk i Ryssland för att ge workshops tillsammans med Share Music & Performing Arts.

SpinnVäxa och SpinnUnga
Även SpinnUngas vår har varit full av spännande och utmanande händelser och nu tar de ett välförtjänt sommarlov. SpinnUnga har bl.a. varit med och invigt både Just Move It på GöteborgsOperans stora scen med en koreografi av Anna Bergström och Badhusparken i Vara med koreografi av Veera Suvalo Grimberg.

Bild från invigningen av Badhusparken i Vara 2017.

SpinnUnga har under våren även samarbetat med artisten Nadia Nair genom hennes musikvideo till låten Forever som släpps inom kort. Till hösten fortsätter samarbetet med Nadia med en gemensam konsert på Kungstorgsscenen under Kulturkalaset i Göteborg den 16 augusti kl 16.00. Verket Rätt att ta plats kommer att inleda och sen följer en gemensam konsert med Nadia och dansare från både Spinn och SpinnUnga. Rätt att ta plats kommer även visas på Olof Palmes plats som en del av Kultur i Västs konferens PRIO den 8 september.

Ni har väl inte heller missat att SpinnVäxa och SpinnUnga nu har sina egna kanaler på både Instagram (@spinnvaxaspinnunga) och Facebook. Följ dem där för mer information om vad som är på gång.

Ledig skrivbordsplats
Vill du sitta med oss i Kulturklustret på Järntorget i Göteborg? Vi har nu en kontorsplats ledig i vår fina lokal som vi även delar med Embla dans & teater och Scenkonsttrion Kurage. I Kulturklustret sitter även Kulturakademin Trappan, Riksteatern Väst och Teatercentrum västra. Bara maila eller ring Veera om du vill ha mer information!

Sist men inte minst vill vi även passa på att önska Candoco Dance Companys tidigare konstnärliga ledare Stine Nilsen lycka till i sin nya roll som ledare för CODA Festivalen i Oslo. Hennes mentorskap med Veera Suvalo Grimberg och Spinn har varit mycket uppskattat och en viktig del av verksamhetsutvecklingen under de här åren.

Nu tar vi ett kort sommaruppehåll, men vi är tillbaka igen i augusti!

This site is registered on wpml.org as a development site.