Spinn är Vara konserthus nya residensartister

Nyligen har Spinn inlett ett samarbete med Vara konserthus och är deras nya Artist in Residence.

Att vara Artist in Residence på Vara Konserthus betyder att som artist, under en begränsad tid, få tillfälle att fördjupa och testa sin produktionsidé. Detta är ett sätt för Vara Konserthus att skapa konstnärlig utveckling och ny scenkonst samtidigt som publiken får chans att lära känna en artist lite närmare.

Spinn och Vara Konserthus kommer att ta fram en produktion kallad Svansen som riktar sig till barn och unga. Vara Konserthus Helena Helén, producent för barn och unga, ser fram emot samarbetet:
– Vi är så glada att Spinn kommer tillbaka till oss i ytterligare ett residens. Extra kul också att Spinn här har ett spännande samarbete med välrenommerade koreografen Minna Krook. Hon är en intressant koreograf av föreställningar för barn och fusionen mellan henne och dansarna i Spinn blir spännande. Vi kommer att ha premiären av föreställningen i Vara och därefter visar vi den för kommunens samtliga förskolor.

Läs mer här:

Fyra dansare utomhus vid en tegelvägg. 2 dansare lutar sig mot väggen. En sitter i rullstol med ryggen mot kameran. En sitter i rullstol en bit ifrån väggen, med blicken vänd på en annan av dansarna. Foto Malin Johansson

This site is registered on wpml.org as a development site.