Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Tack Reykjavík och Ísafjörður!

Igår visades den sista föreställningen på vår Islandsturné och vi kan helt klart konstatera att denna resa varit en succé! Efter totalt sju föreställningar och en workshop så är det dags för teamet att packa ihop och bege sig hemåt efter två veckor på turné.

Reykjavík Dance Festival pågick i fem dagar och invigdes med en sprakande show från gruppen Little Sister på kulturhuset Iðnó där det även var mingelhäng på kvällarna. Förutom massa dansuppträdanden innehöll festivalen samtal och tillfällen att få möta besökare och medverkande. Vi är också så glada över att både koreografen Lára Stefánsdóttir och kompositören Högni Egilsson hade möjligheten att medverka på ett samtal mellan våra två föreställningar på torsdagen. Det var första gången som dansarna och teamet träffade dem båda eftersom repetitionerna till Hannah Felicia till stor del skedde digitalt. Tack till festivalens arrangörer och alla som varit med och samordnat denna ljuvliga festival!

I måndags åkte turnélasset och teamet ut på de isländska vägarna till det nordvästra samhället Ísafjörður. Det ligger så otroligt vackert vid en fjord omgiven av höga bergstoppar. Här visades Hannah Felicia på Edinborgarhúsið med en dagsföreställning för elever och en offentlig föreställning på kvällen. Därefter blev det en segerskål och ett stort hurra till teamet för turnéns sista föreställning. Det blev även en skål till Veera Suvalo Grimberg och Klas Grimberg som firar 25 år som gifta. Grattis till er! Tack Edinborgarhúsið och Ísafjörður som omfamnat oss väl!

Nu kan teamet luta sig tillbaka på planet hem och sammanfatta att det här gjorde vi bra! Hejdå Island och på återseende!


Från samtalet med kompositören Högni Egilsson, Veera Suvalo Grimberg och Lára Stefánsdóttir 17 november. Foto: Owen Fiene

ALT-TEXT
Arrangören Ingi på Edinborgarhúsið, Veera och Lára