Våren 2019 har varit både intensiv och fantastiskt rolig med premiär för nya barnföreställningen Miramos skapad av Torgunn Wold och Paulo Serantes. Miramos har spelats för barn och vuxna både på Frölunda kulturhus och sedan i egen regi på Hagateatern i Göteborg under två veckor. Det har varit fantastiskt fint att både följa arbetet i Spinntudion och sedan hur föreställningen utvecklades i mötet med barnpubliken.

I maj var det äntligen Göteborgspremiär för föreställningen Skirtpower på Folkteatern. Den 10 och 11 maj spelade vi två i princip utsålda kvällar inför en både tagen och rörd publik. Stort tack till alla som kom, och till Folkteatern för att ni öppnade upp ert hus för oss!

Utöver detta har vi hunnit med workshops på Dalheimers hus i Göteborg, vi spelade föreställningen Gård av träd i Borås och föreställningarna Kurvatur och Solo för ett utsålt Palladium i Alingsås.

I februari gjorde SVT-programmet Sverige! ett reportage om Spinn där de bl.a. följde arbetet med Miramos och pratade med både våra dansare Emilia Wärff och Felicia Sparrström och med Veera Suvalo Grimberg och koreografen Torgunn Wold. Programmet ligger uppe på SVT-play. Klicka här för att komma till programmet.

Samarbetet med Göteborgs Konserthus och projektet Relaxed Performance fortsatte med en bejublad eftermiddag i Stenhammarsalen i slutet av mars. Här nedan kan ni även se en trailer från arrangemanget som gjordes i oktober förra året.

I maj besökte Veera Scenkonstbiennalen 2019 för att prata om EU-projektet Moving Beyond Inclusion i ett samtal som arrangerades av Kreativa Europa Desk kultur.

Under våren har vi haft den stora glädjen att välkomna nya dansaren Felicia Sparrström till Spinn. Under våren har Felicia arbetat med både Miramos och Skirtpower och i april blev hon även inbjuden av Candoco Dance Company i London för att arbeta tillsammans med kompaniet under ledning av engelska koreografen Theo Clinkard.

Och slutligen vill vi återigen passa på att gratulera vår dansare Emilia Wärff som blev mamma i april. Så fantastiskt roligt!

This site is registered on wpml.org as a development site.