God fortsättning! Nu är vi alla på  Danskompaniet Spinn samlade igen efter jul-och nyårsfirande. Våren kickades igång med repetitioner av Svansen vars premiär närmar sig med stormsteg. Den 31 jan är det dags för ensemblen att möta publiken  på Vara konserthus.

Med en stor och fluffig rosa svans möter tre dansande vänner dig. De hejar på dig en efter en, och sen får du smyga fram och sätta dig ner. Men vad gömmer sig egentligen bakom det silvriga berget? Med svansarna i högsta hugg leker de sig igenom världen. De skojas, kivas och busar och undersöker platsen vi är på. Är vi ens kvar på jorden?

Med Svansen har koreografen Minna Krook skapat en dansföreställning som är både lekfull och eftertänksam. En föreställning om vänskap och nyfikenhet, men också om omtanke och hur vi tillsammans tar hand om det vi har runtomkring oss. Minna har varit verksam som koreograf sedan 1999 och har skapat dansföreställningar för barn, unga och vuxna.

Svansen är för barn i åldrarna 3-5 år och deras vuxna. Det är första gången Spinn jobbar med just den här målgruppen. Föreställningen har skapats under Spinns Artist in Residence på Vara Konserthus 2023-2024 där den även har premiär den 31 januari 2024!

Tre dansare som dansar med en stor rosa fluffig svans. Dansaren främst i bild böjer överkroppen åt höger med blicken riktad uppåt. Dansaren bakom står med armarna lyfta och drar svansen uppåt. Dansaren mittemellan sitter i rullstol och har svansen över axlarna som en boa. I bakgrunden ser vi mindre skärmar som påminner om berg i blåaktigt ljus.
Svansen, Danskompaniet Spinn, Göteborg.

Här kan du läsa mer om Svansen 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

This site is registered on wpml.org as a development site.