Söndag den 5 september är det äntligen dags för premiären av vår nya föreställning Moby Dick!

Ett år senare än planerat har vi nu den stora glädjen att få ha premiären av Moby Dick på den italienska festivalen Oriente Occidente Dance Festival i Rovereto den 5 september kl 20:30.

I ett ordlöst landskap låter vi stillheten bära oss framåt och skölja över oss med en öronbedövande tystnad. Vi väntar. På modet, på något nytt. På den gnista som får kroppens rytm att explodera för att sedan finna ro.

Moby Dick har skapats av den hyllade Italienska koreografen Chiara Bersani som under de senaste åren har rönt stora framgångar med sitt soloverk Gentle Unicorn. På scenen ser vi dansarna Hannah Karlsson, Felicia Sparrström, Annika Vestel och Britta Kangas. Med enastående ljusdesign av Emily Lavebäck och suggestiv och drömsk musik av italienska musikern Illaria Lemmo är Moby Dick mer av en plats och ett tillstånd. En föreställning med total närvaro, i gränslandet mellan dans och installation.

Moby Dick är en samproduktion med Oriente Occidente Dance Festival och Dansnät Sverige. Delar av föreställningen skapades under ett residens på Vara Konserthus våren 2021.

I förgrunden ligger en dansare med benen åt vänster och överkroppen åt höger. Hon har flätat rött hår och tittar ner mot golvet. I bakgrunden till vänster sitter en dansare i oskärpa jämte en stark strålkastare. I bakgrunden till höger står en person som vi bara ser benen och delar av armarna på. Bilden är mörk och ljus reflekteras i det blanka golvet. Foto: Polina Ulianova

This site is registered on wpml.org as a development site.