Nu på lördag den 28 april kl 19.00 är det premiär för Spinns nya produktion Skirtpower i koreografi av Stockholmsbaserade koreografen Carl Olof Berg. Premiären äger rum på Vitlycke – Centre for Performing Arts och vi är så glada att äntligen få visa upp det här fantastiska dansverket för er alla!

Skirtpower tar sin utgångspunkt i kjolen som tvetydig symbol för vårt samhälles syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Om att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad.

”Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka.” – Carl Olof Berg, koreograf

Medverkar gör Spinns dansare Emilia Wärff, dansaren Izabell Makiela
 samt italienske dansaren Aristide Rontini. Ensemblen består även av musikern och tonsättaren Lisen Rylander Löve som skrivit musiken till föreställningen och som även spelar live.

Klicka här för att titta på en trailer för Skirtpower.
Lyssna på låten Neon Sunrise från Skirtpower här.

Bild för föreställningen Skirtpower. Foto: Patrik Gunnar Helin

Biljetter
Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar till premiären.
Biljetterna kostar 150 kr (utan dansbuss) respektive 250 kr (med dansbuss).
Du köper biljetter via Kulturpunkten.nu och där väljer du om du vill köpa bara föreställningsbiljett, eller om du även vill köpa till bussresan.

Vill du åka dansbuss till Vitlycke?
Vi har hyrt en buss som avgår från Hotel Post på Drottningtorget i Göteborg kl 16.00 med stopp på Kampenhofs bussterminal i Uddevalla kl 17.00. Bussen ankommer till Vitlycke ca kl 18.00 och går sedan tillbaka mot Uddevalla och Göteborg igen kl 21.00. Bussen ingår alltså i priset om du väljer att köpa den biljett som inkluderar dansbuss och som kostar 250 kr. Det är begränsat med platser på bussen, så det är först till kvarn som gäller och observera att du måste köpa biljett i förväg via Kulturpunkten om du vill åka med dansbussen!

Upplägg för kvällen
18.00 – Mingel där vi bjuder på bubbel och snacks
19.00 – Föreställning
20.00 – Efterhäng

På plats finns möjlighet att köpa enklare plockmat och dryck.
Både kort och kontanter funkar!

Om du behöver få tag på oss med kort varsel kan du alltid ringa på 0728 – 58 76 38!

Klicka här för att köpa biljett.
Läs mer om föreställningen här.

This site is registered on wpml.org as a development site.