För tredje året i rad är Spinn och Spinnstudion en del av Danscentrum Västs sommarresidens för danskonstnärer verksamma i Västra Götalandsregionen. Residenset går ut på att ett antal konstnärer får tillgång till studios för att utveckla antingen sitt konstnärskap eller för att arbeta med en specifik produktion. Under sommaren kommer koreografen och dansaren Carmen Olsson att arbeta i Spinnstudion med kommande föreställningen echo of f.

Under residensveckorna kommer Carmen Olsson att fördjupa sig i de funderingar som tidigare föreställningen Flesh Being växt fram ur. Flesh Being skapades och visades i det konstnärliga forskningsprojektet Unpredictable Flesh, skapat av Malgorzata Zobrinska. I projektet undersökte en grupp arkitekter och designer mötet mellan det mekaniska och det mänskliga.

Flesh Being, som formades ur Carmens funderingar kring de tankar och känslor som projektets frågor väckte i henne, ska nu växa vidare. Dels till en ny föreställning echo of f och till en film som skall ingå i ett större projekt kring artificiell intelligens som ni kan läsa mer om här. Carmen kommer att arbeta tillsammans med konstnären Zeppa, som också hjälpte henne med Flesh Being. Med i det större projektet är också fotograferna Patrik Gunnar Helin och Leif Eriksson.

Flesh Being, Carmen Olsson dans och koreografi. Bilden föreställer Carmen Olsson iförd vit make-up. Foto: Olle Johansson

This site is registered on wpml.org as a development site.