Kan man verkligen kombinera två så olika uttryck som virkning och Dancehall? Ja tydligen, för det är precis det här som SpinnUngas dansare Billie Hammarberg och konstnären Berith Stennabb gör i Spinns senaste workshop Virkhall som den här veckan genomförs på Aeroseum, Angeredsgymnasiet och i Spinnstudion i Göteborg.

Bild från dansworkshop med Berith Stennabb och Billie Hammarberg.

”En stor virkning hänger på platsen och eleverna bidrar till att den växer ännu mer. Alla kan lämna avtryck genom att virka, fästa färgglada trådar och även spela in röster. Kan man virka med hela sin kropp? Tillsammans hittar vi nya ingångar, kliver över och hasar under det textila konstverket. Små och stora berättelser, livshistorier och vardagsdråpligheter samlas in. Hur kan berättelser gestaltas i rörelse? I mötet mellan virkning och Dancehall utforskar och hittar vi tillsammans in i berättandet. Dancehall är en kreativ dansstil som ursprungligen kommer från Jamaica. Stor inspiration hämtas från vardagslivet.”

Workshopen Virkhall togs fram i samband med projektet Tidslösa som vi genomförde i Sörmland på uppdrag av Scenkonst Sörmland under 2016. Läs mer om Virkhall här.

This site is registered on wpml.org as a development site.