Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Inspirationsdagar: kultur och fritid för alla.

Var femte person har någon form av funktionsnedsättning. Var femte person har inte samma möjligheter att delta i kultur- och fritidslivet som andra. Rätten att delta, både som utövare och åskådare, är en viktig del i förbättrade levnadsvillkor för personer med funktionsnedsättning.

Länsstyrelsen Västra Götaland bjuder därför in till inspirationsdagar om tillgänglig och inkluderande kultur- och fritid. Dagarna tar avstamp i rätten till kultur och fritid för personer med funktionsnedsättning och flera verksamheter visar hur de skapar en miljö öppen för alla – oavsett funktionsförmåga.

Dagarna riktar sig till dig som arbetar som tjänsteperson, chef eller politiker inom kultur- och fritidsfrågor i kommun eller Västra Götalandsregionen. Du som hos kommun eller regionen arbetar med mänskliga rättigheter, funktionshinders¬frågor, social hållbarhet eller folkhälsofrågor är också varmt välkommen.

Spinn medverkar den 11 november kl 11.35-11.55 med en presentation och ett konstnärligt inslag.

Var – Konferensen kommer att genomföras digitalt. Länk och praktisk information kommer att skickas ut i god tid till dig som anmält dig
Kostnad – Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag – 3 november 2021

Läs mer och anmäl dig här!

Bilden visar tre av Spinns dansare i närbild. Foto: Malin Johansson