Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Intervju: Spinns nytillskott del två

Spinn har fått två nytillskott i höst och det vill vi såklart lyfta så att vi får lära känna vilka det är! Efter sommaren började Simmel Åslund arbeta med oss.

Simmel har frilansat sedan 2012 och har sedan dess arbetat med bland annat scen-, ljud- och ljusteknik på några av de största arenorna i Sverige, turnerat runt hela världen och drivit musikstudio i Göteborg.

Hej Simmel! Vad är dans för dig?
Dans för mig är många saker. När jag själv dansar får jag kontakt med min kropp, det är både läkande och expanderande. Att uppleva dans genom ex. framträdanden har ofta stor påverkan på mig, jag antar att det är spegel-neuronernas favorit konstuttryck!

Berätta hur det kom sig att du började arbeta som tekniker inom scenproduktion.
Intresset för scenteknik började redan i tonåren, några år innan jag började arbeta med det. Jag verkar ha haft en naturlig fallenhet för att få saker att funka, och utmaningar att lösa saker har alltid fått igång mig.

Vad inspirerar dig till att arbeta med scenkonst?
Att få arbeta med scenkonst är väldigt kul då det alltid är nya utmaningar, nya möten och nya platser. För att inte tala om all inspirerande konst jag får ta del av!

Och sist – vilken låt lyssnar du mest på just nu?
Just nu har låten ”Heat Above” av Greta Van Fleet spelats några extra varv. Otroligt upplyftande musik!

Tack för intervjun Simmel vi är så glad över att du är med oss i Spinn!

ALT-TEXT