Nyheter

Fler nyheter
Nyhetsarkiv
Intervju: Spinns nytillskott del ett

Spinn har fått två nytillskott i höst och det vill vi såklart lyfta så att vi får lära känna vilka det är! Först ut är Spinns nya dansare, Ida Häggström.

2016 började Ida i SpinnUnga där hon snabbt blev en tongivande dansare. 2019 började hon som en av scenkonstnärerna i scenkonstensemblen Konstra som består av unga konstnärer med och utan funktionsvariationer. Under 2021 gjorde hon praktik på Regionteater Väst i samarbete med Språng, där hon fick prova en roll i föreställningen Utflykten. Sedan augusti 2022 är Ida anställd dansare i Spinn. Hennes första roll i kompaniet är som karaktären Slange i föreställningen Miramos, en roll hon delar med Felicia Sparrström. Som dansare har hon provat på många olika dansstilar, allt från nutida dans till hip hop och breakdance.

Hej Ida! Vad är dans för dig?
Glädje! Släppa egna tankar!

Berätta hur det kom sig att du började dansa.
När jag var 12 år började jag dansa med Anna Emilsson på Kannebäckskolan. Jag tyckte det var roligt; ” kände att det var min grej ”! Jag ville utforska vidare, så då gjorde jag det!

Vad inspirerar dig till att arbeta med scenkonst?
Det är inspirerande att möta publiken. Det är också inspirerande att jobba med/möta barn i dansen i olika kurser och workshops!

Och sist – vilken låt lyssnar du mest på just nu?
Jag lyssnar på allt – gott och blandat – men aldrig hårdrock.

Tack för intervjun Ida vi är så glad över att du är med oss i Spinn!

ALT-TEXT